Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 13:30 - Животът трябва да е приключение
Автор: monnic Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.02.2014 13:51


Запознайте се с един истински Робинзон Крузо: мъж на 50 години, който продаде живота си в eBay и се премести да живее на изоставен тропически остров в Панама, където няма електричество, а местните жители са 10 пилета...

Когато Иън Ъшър от Барнард Касъл решава, че му стига толкова живот на бързи обороти, той взима доста драстично решение.

Наскоро разведен, отегчен от работата си и уморен от новия си живот в Австралия, през 2008 г. Иън обявява живота си за продан в eBay, което включва колата му, работата и мотора.

След като успява да вземе 216,000 паунда, той се заселва на изоставен остров в Карибите и сега, 6 години по-късно, казва, че въпреки липсата на материални удобства, той никога не е бил по-щастлив.

image

„Винаги съм бил доста авантюристичен тип и винаги съм се занимавал с дейности на открито като катерене, гребане и гмуркане”, казва Иън.

Благодарение на новия си дом - тропически остров край бреговете на Панама, той има достатъчно време да се отдадете на всички тези занимания, дори и това да означава да живееш без електричество и течаща вода в малка, построена от него, къща и да се налага да отглеждаш по-голямата част собствената си храна.

„Ние не сме напълно самостоятелни тук, на острова”,  признава той. „Отглеждаме кокосови орехи, ананаси, юка, захарна тръстика и бадеми, но все още не сме усъвършенствали изкуството на отглеждане на други зеленчуци.

image

image

„Имаме 10 пилета, които бродят свободно из острова, така че яйцата ни са напълно органични. Понякога местните индианци ни носят прясно уловена риба на кея, която можем да купим.” 

„Всичко останало идва от супермаркета в града или малкото магазинче на Ърни, ситуирано на границата с джунглата.”

Благодарение на парите от eBay продажбите и на сделката за книга, която е сключил, сега Иън може да прекарва времето си като обработва земята или като си почива на плажа.

„Обикновено ставаме доста рано, между 5 и 6 часа сутринта и работим до към 9 часа сутринта”, споделя Иън.

„Тогава закусваме и ние, и пилетата, и кучето. Два пъти седмично участваме в предаване на местното VHF радио, което излъчва програма за имигранти.” 

„Ние прекарваме времето си като обработваме земята, гмуркане се с шнорхели край рифовете в залива, плуване и четене.

image

image

image

image

„Веднъж на 10 дни ходим в града за храна и гориво. Всяка неделя без изключение ходим в ресторанта в джунглата, Rana Azul, където се събираме с хора от местната общност на по питие, хапване и танци.”

Въпреки отдалечеността на новия си дом, който е на 20-минути път с лодка от най-близкия град, Иън е намерил сродна душа, готова да споделя с него този начин на живто – приятелката му Ванеса Андерсън, която е срещнал миналата година докато е бил в Лондон.

„Идването на Ванеса да живее тук с мен много промени живота ми!”, каза той. "Ние се срещнахме миналата година, когато за малко бях в Лондон, а няколко месеца по-късно тя дойде да живее тук.”

Иън признава, че сега, когато и Ванеса е част от живота му, неговото щастие е пълно и добавя, че единственото нещо, което му липсва от живота във Великобритания е карането на водни ски.


image

image

„Няма много неща, които наистина да ми липсват”, каза Иън. „Харесва ми да живея сравнително обикновен живот. Е, по-добра интернет връзка би било чудесно и, разбира се, липсват му вечерите със семейството и приятелите, прекарани в любимия английски пъб в петък вечер.  

„На Ванеса все още й липсва капучиното, но мисля че скоро ще го преодолее.”

И добави: „Не бих променил нищо – много ми хареса възможността да си построя къща извън бетоновата джунгла и да живея на остров. Винаги съм смятал, че животът трябва да бъде приключение.”


Желаем ви приятен и забавен ден: Бутик Монник - подходящо облекло за градски и извънградски приключения! 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monnic
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 81594
Постинги: 80
Коментари: 5
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930